Tapahtumat 

Lukuvuonna 2015-2016

Lähestulkoon vuoden tärkein tapahtuma oli jälleen kerran naamiasdisko lokakuun lopulla. Tänä vuonna diskoilijoita oli ennätysmäärä. DJ Late joukkoineen vastasi illan musiikista. Ilta oli kaikin puolin onnistunut.

Haarlan koulu viettää tänä vuonna kymmenvuotissyntymäpäiviään. Yhdistetty joulu/synttärijuhla pidettiin lauantaina 12. joulukuuta, jonne vanhemmat olivat myös kutsuttu. Synttärijuhlan jälkeen vanhempainyhdistys piti buffettia, josta vanhemmat ja oppilaat saivat ostaa mm. joulutorttuja, pullaa, kahvia ja glögiä.

Lukuvuonna 2014-2015

Vanhempainyhdistys järjesti tuttuun tapaan lokakuun lopulla naamiaisdiskon. Disko on erittäin suosittu ja odotettu oppilaiden keskuudessa, myös me vanhemmat nautimme tapahtuman järjestämisestä kovasti. Disko pidettiin, kuten aikaisemminkin, kahdessa osassa, ensin 1-3. luokkalaisille ja sitten 4-6. luokkalaisille. Joulukuussa toteutimme koulun toiveiden mukaisesti teatteriesityksen kaikille koulun oppilaille. Kaarinan nuorisoteatteri kävi esittämässä pienoisnäytelmän koululla. Esitys kustannettiin yhdessä Kakskerran koulun vanhempainyhdistyksen kanssa. Ensimmäisenä adventtina järjestimme perinteiset joulumyyjäiset, johon kodit osallistuivat kiitettävästi lahjoittamalla arpajaisvoittoja ja leivonnaisia.

Bussikortteihin ladattiin taas kaksi matkaa jokaiselle oppilaalle, että luokat voivat halutessaan käydä retkillä. Koulu toivoi vanhempainyhdistykseltä urheilupaitoja koulujen välisiin erilaisiin urheilukilpailuihin. Näitä vihreitä Haarla-tekstisiä paitoja hankimme yhteensä 50 kappaletta.

Keväällä koulussa oli lauantaikoulupäivä, johon myös vanhemmat kutsuttiin mukaan. Vanhempainyhdistys järjesti aikuisille luennon liikkumisen tärkeydestä ja piti koko päivän buffettia. Kuutosluokkalaiset avustivat myynnissä ja makkaranpaistossa.

Kevään lopuksi tuettiin tuttuun tapaan kuutosten luokkaretkeä, joka suuntautui Linnanmäelle. Kevätjuhlassa jaettiin stipendit ja kuutosluokkalaisille punaiset ruusut.

Keväällä 2014

12.2 kirjailija/toimittaja/kolumnisti Roope Lipasti oli kertomassa oppilaille kirjailijan työstään ja lukemisesta. Oppilaat olivat saanneet valmistella kysymyksiä hänelle etukäteen äidinkielentunneilla. Tapahtuma oli kahdessa osassa, ensin 1-3-luokkalaisille ja sitten 4-6-luokkalaisille. Molemmissa ryhmissä esitettiin runsaasti kysymyksia ja niiden tiimoilta käytiin keskustelua. Lipasti osasi ottaa yleisönsä ja kertoa asioista niin mielenkiintoisesti, että isommatkin oppilaat jaksoivat istua hiljaan kunnellen häntä 45min.

Lounais-Suomen kirjailijat lahjoittivat Lukupuulle yhteensä 57 kirjaa, mitkä Lipasti yhdistyksen hallituksen jäsenenä toi mukanaan. Todella hyviä suomalaisten kirjailijoiden erilaisia lasten ja nuorten kirjoja, joista olemme todella iloisia oppilaiden puolesta. Tilaisuus järjestettiin yhdessä Kakskerran koulun vanhempainyhdistyksen kanssa.

Roope Lipasti puhuu oppilaille kirjailijan työstä ja lukemisen tärkeydestä.

Roope Lipasti puhuu oppilaille kirjailijan työstä ja lukemisen tärkeydestä.

 

Syksyllä 2013

Vanhempainyhdistys järjesti 31. lokakuuta naamiaisdiskon oppilaille. Pienemmät oppilaat eli 1.-3.luokkalaiset diskoilivat kello 17.30-19.00. Heille järjestettiin mm. kilpailuja ja pinssintekoa. Isompien koululaisten vuoro oli kello 19.00-20.30. He kisasivat mm. limbo-mestaruudesta. Illan parhaat asut palkittiin elokuvalipuilla. Buffetissa oli myynnissä popcornia, mehua, karkkia ja hohtavia rannekkeita. Musiikista vastasi koko illan mahtava DJ Late. Ilta sujui onnistuneesti ja lapsilla oli hauskaa. Yhdistys kiittää mukana olleita vapaaehtoisia aikuisia.

Yhdistyksen järjestämä perinteeksi muodostunut Haarlan ja Kakskerran koulujen 5. luokkaisten kotiseuturetki toteutui taas yhdessä Kakskerran vanhempainyhdistyksen kanssa 15. marraskuuta. Oppaana oli tälläkin kertaa Sakari Itähaarla. Noin kaksi tuntia kestänyt retki kulki Maanpään Kuuvuoren kautta Pikisaareen, Anderssonin Taidetalon ja Wäinö Aaltosen kodin kautta Merikarinaan. Sieltä Vastmäen kartanoon ja edelleen Satavaan ja Brinkhallin kartanon kautta Kakskerran kirkolle.

Turun AMK:n terveydenhuoltoalan opiskelijat pitivät 27. marraskuuta ensiapukoulutuspäivän oppilaille. Oppilaat harjoittelivat erilaisilla tehtävärasteilla mm. haavojen sitomista ja hätäpuhelun soittamista. Tapahtuma järjestettiin yhdessä Kakskerran vanhempainyhdistyksen kanssa.

Vanhempainyhdistyksen perinteiset joulumyyjäiset ja uutuutena kirpputori järjestettiin koululla 14. joulukuuta. Huoltajat lahjoittivat jälleen kerran runsaasti leivonnaisia ja arpajaisvoittoja. Kiitos siitä. Kauppa kävi hyvin sekä myyjäis- että kirpputoripuolella myös buffetin herkut kävivät hyvin kaupaksi.